TESTIMONIALS

Personal Training

 

Ik ben Clemens Hoogendoorn en 27 jaar oud.

In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam op de operatiekamers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Naast mijn werk ben ik een groot fan van kickboksen en ga ik geregeld naar kickboksgala’s of kijk ik ernaar op tv. Aangezien ik mijn conditie, fitheid en kracht wilde verbeteren en deze mooie sport graag onder de knie wilde krijgen, heb ik besloten om te gaan kickboksen.

Ik heb mij uiteindelijk bij ARJ Trainingen ingeschreven, nadat ik een positieve reactie kreeg van een vriend over deze gym. Toen ik er een kijkje ging nemen, zag het er allemaal professioneel uit. Het is een gym die serieus en gedreven met zijn leden omgaat en enthousiast is bij het helpen om je doelen te bereiken. Het is een gym waar je als beginner of gevorderde, jong of oud terecht kan. Dit sprak mij dan ook erg aan.

Ik wilde graag aan mijn persoonlijke doelen gaan werken. Mijn doelen waren: het verbeteren van mijn conditie, fitheid en kracht, maar zeker ook het onder de knie krijgen van de sport zelf. Door het ruime aanbod in verschillende soorten trainingen van ARJ kan je zelf bepalen welke les je volgt of waar je jezelf in wilt verbeteren. Ik merkte dat vooral de zaktraining en de kickboksles mij erg goed deden. De zaktraining geeft mij de mogelijkheid om meer aan mijn conditie en kracht te werken. Deze trainingen kunnen qua doorzettingsvermogen soms behoorlijk pittig zijn. Dit vind ik juist goed, want hiermee probeer ik mijn eigen grenzen te verleggen. Met de kickboksles krijg ik de sport onder die knie. Hierbij gaat het om de techniek en het sparren. Daarnaast versterkt het mijn uithoudingsvermogen. Je kunt hierbij veel leren van de trainer en de gevorderde leden waar je de oefeningen mee samen doet. Dit helpt jezelf te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om ook privétrainingen te volgen, zodat ik individueel nog meer aan mijn doelen kan werken en extra persoonlijke aandacht krijg. Hierbij kan ik zelf met mijn trainer bespreken wat ik graag wil bereiken en waar ik aan wil werken. Ik heb gemerkt dat ik door al deze trainingen steeds beter word in het kickboksen en meer conditie en kracht krijg. Dit merk ik niet alleen tijdens de lessen, maar ook in mijn dagelijkse leven. Ik voel mij fitter en het geeft mij meer zelfvertrouwen.

De sfeer bij ARJ Trainingen is altijd erg goed. De lessen worden op een leuke manier gegeven. Er heerst respect en er wordt gelachen, maar er wordt tegelijkertijd hard en serieus getraind. De trainers zijn erg behulpzaam en willen altijd dat je het uiterste uit jezelf haalt. Iedere keer als ik weer de gym uitloop, voel ik mij goed en voldaan. Dit motiveert mij dan ook om deze mooie sport te blijven doen.

Zaktraining / nothing is impossible

Mariska traint nu 1 maand bij ARJ Trainingen. Na een zware start heeft zij toch de kracht gevonden om door te zetten. En met resultaat. Lees haar verhaal hieronder.

 

Stel je zelf eens voor?
Ik ben Mariska, 47 zomers jong, kom uit Utrecht en ben begin september 2018 verhuisd naar Den Haag.

Hoe ben je bij ARJ Trainingen terecht gekomen?
Ik vind de (gewone) sportschool niets aan, en hoorde van bokszaktrainingen. Ik ben gewoon gaan zoeken op google en vond ARJ Trainingen. Ik ben een proefles gaan nemen en ben gelijk lid geworden.

Wat is je doel?
Mijn doel was én is mijn gezondheid weer terug krijgen (traag werkende schildklier). Daarvoor moet ik meer conditie krijgen, sterker worden en tja ook weer twee confectie maten slinken……. Ik bouw het langzaam op en hoop volgend jaar mijn doel te hebben bereikt. Correctie……..ik GA mijn doel bereiken. Met jullie hulp uiteraard.

Wat was je eerste indruk?
Ik vond de les heel erg leuk maar tegelijk ook heel erg zwaar (eigenlijk voor mijn gevoel te zwaar). Ook de sfeer bij ARJ Trainingen vind ik heel relaxed. Iedereen gaat met respect met elkaar om.

Ondanks dat je de trainingen (te) zwaar vond ben je blijven trainen.
Haha ja, ik wilde eigenlijk gelijk wegrennen…….. Ik heb jullie een mail gestuurd dat ik wilde stoppen, omdat ik het te zwaar vond. Waarop ik persoonlijke mail terug kreeg met uitleg dat dit er in het begin nu eenmaal bij hoort. Ik heb besloten om door te zetten. Ik kreeg net even de aanmoediging die ik nodig had en dat heeft bij mij een nieuwe mindset opgeleverd!

Ik ben heel erg blij met deze beslissing. En ik ben blij met jullie.

Merk je al veranderingen bij jezelf?
Ja, ten eerste ben ik nu al 2 weken gestopt met roken. En dit terwijl ik al vanaf mijn 13e jaar rook. Roken en trainingen van ARJ Traingen gaan niet hand in hand. Ik vind de trainingen zo leuk dat ik eindelijk een stok achter de deur heb gevonden om te stoppen. Verder merk ik dat mijn conditie al iets is verbeterd. Ook heb ik meer energie om mijn werk uit te kunnen oefenen. Mijn concentratie is ook verbeterd.

Zou je ARJ aanbevelen aan anderen?
Ja, ik zou iedereen die een gezondere en sterkere versie van zichzelf wil worden, aanraden om bij jullie te gaan trainen.

Kids Defence en Get in Shape

Even voorstellen:
Get in shapeWij zijn de Moetjes, Liesbeth (37) en Rick (8). Ik ben interieurarchitecte en moeder van 2 kids. Rick is een stoere vent en zit in groep 5A op Balans in Den Haag.

 

Hoe zijn we terecht gekomen bij ARJ? Eigenlijk grappig verhaal want sinds 3 jaar ben ik aan het hardlopen maar de verveling sloeg beetje toe nadat de halve marathon op mijn naam stond en was op zoek naar nieuwe uitdaging… vrienden van ons sportten al hier met de kids dus Rick is keertje meegegaan.

In het begin was ik niet heel enthousiast omdat ik dacht dat het agressief zou zijn. Maar eigenlijk heb ik dat beeld gelijk gerectificeerd voor mezelf want

wauwww discipline, doorzettingsvermogen, conditie, techniek wordt gecombineerd in elke les met leuke mensen uit het vakgebied. Nu kijk ik naar zijn lessen en hij wacht op mij. Echt leuk samen iets opbouwen en enthousiast zijn over ons lijf en boksen.

Wat spreekt me aan bij ARJ: Het is een gezellige kickboksschool waarbij kennis gecombineerd wordt met echte workouts. Daarbij is iedereen super aardig, hebben we een lolletje en genereren ze uitdaging! I love it ?

Mijn favoriete les: Lastig… want vind veel leuk maar ga denk ik toch voor de totale body workout een combinatie van duursport en technieken.

Wat ik nog kwijt wil: Dat iedereen het een xtje moet proberen. Het is zoveel meer dan de naam sec vrijgeeft. Daarnaast vind ik de gedachte bij defense/weerbaarheid ook wel prettig zeker ook bij kids vandaag de dag. En voor de vrouwen onder ons… ik doe dit sinds 3 maanden en mijn spieren zijn gegroeid en ik ben strakker als nooit tevoren, het loont. Ik ga zeker voor een sixpack next summer? jij ook?

Bedrijfsabonnement

Wodan Brothers is marktleider op het gebied van gebruiksvriendelijke online personeelsplanningsoftware voor elke branche.

Sinds enkele maanden hebben we een bedrijfsabonnement bij ARJ Trainingen. Ik moet toegeven dat ik aan het begin wat twijfels had. Is boksen niet wat te agressief met collega’s? Wat als de ene collega de andere een blauw oog slaat en ze elkaars bloed de volgende dag wel kunnen drinken? Hangt er niet een enorme testosteron lucht in de sportschool?

Inmiddels zijn alle twijfels weg. De trainingen van ARJ zijn goed voor de teamspirit. Bijna iedereen in ons bedrijf doet mee, ook de vrouwen. Het is heerlijk om na een dag hard werken even flink los te gaan. Waar traditionele fitness oersaai is, geven ze bij ARJ leuke, gevarieerde en persoonlijke trainingen. Daardoor is het veel makkelijker vol te houden. De instructeurs zijn gepassioneerde professionals die ons weten uit te dagen om het maximale te geven. Iedereen merkt het verschil in conditie, vooral de collega’s die verder niet aan sport doen.

Ik kan ieder bedrijf aanraden om een bedrijfsabonnement bij ARJ aan te bieden. In ons bedrijf is het met afstand de leukste secundaire arbeidsvoorwaarde.

Thomas van den Ende

CFO at Wodan Brothers

Teambuilding bedrijven

 

BMW Nederland bezocht ARJ Trainingen in het kader van teambuilding én het gezondheidsbeleid. In groepsverband werd een sportieve, intensieve clinic gevolgd.
“Een dergelijke teambuilding helpt om inhoudelijk beter, sneller en efficiënter met elkaar te werken. En daarnaast is het gewoon ook superleuk om samen te trainen,” aldus Thomas Duste van BMW. “Daarnaast besloot een aantal collega’s om de lessen te blijven volgen, een mooi neveneffect! We hebben gekozen voor ARJ Trainingen omdat de trainingen hier van heel hoog niveau zijn en zeer professioneel worden ingevuld. Dat sluit goed aan bij onze eigen merkwaarden.”

Weerbaarheidstraining

Stel jezelf even voor…

Ik ben Saskia, 41 jaar en ik train al vanaf het begin bij ARJ. Dat is nu zo’n 3 jaar.

Hoe ben je bij ARJ terecht gekomen?

Saskia WeerbaarheidstrainingDat is een lang verhaal. Ik ben 8 jaar geleden begonnen met thaiboksen en ik vond de sport meteen geweldig. De technieken, de discipline, de work-out, alles. Helaas kreeg ik een chronische schouderblessure. Ik liep jarenlang allerlei artsen af maar die zeiden allemaal dat ik nooit meer zou kunnen thaiboksen. Ik wilde dat niet geloven, zo eigenwijs ben ik wel. Samen met een fysiotherapeut die veel professionele vechters behandelt ben ik langzaam toch weer mijn schouder gaan trainen.

Op de fitnessschool waar ik dat deed, gaf Mike les in het zaaltje er naast. Ik ben daar voor de gein es gaan kijken en toen begon het zo te kriebelen dat ik bij hem ben gaan trainen. Het was superzwaar want ik had al zo lang niets gedaan en ik woog inmiddels bijna 95 kilo. Stukje bij beetje ben ik weer overeind gekrabbeld. En toen Mike met ARJ begon, ben ik mee verhuisd. Ik zal nooit meer op het niveau kunnen trainen van vóór mijn blessure, het gaat nog steeds met ups en downs maar ik ben trots op waar ik nu ben. En ik ben daarbij ook nog 13 kilo afgevallen!

Wat spreekt je aan bij ARJ?

Ik heb bij heel veel verschillende thaiboksscholen getraind. Het leuke van ARJ is dat je er alle soorten mensen tegen komt en dat het een hele open sfeer is. Of je nu jong bent, of oud, wedstrijdvechter, recreant of gewoon lekker wilt afvallen: iedereen staat open voor elkaar en is nooit te beroerd om je te helpen. Respect is zo’n modewoord tegenwoordig maar bij ARJ voel ik dat echt. Ik sta soms als enige vrouw tussen allemaal jonge gasten maar ik voel me nooit ongemakkelijk.

En dat is bij andere thaiboksscholen wel anders geweest. Bij ARJ gaat het om trainen op je eigen niveau en het aandurven om iedere keer weer dat ene stapje verder te gaan. En alle trainers doen hun best om dat samen met jou te bereiken, iedere training weer.

Wat is jouw favoriete les?

Weerbaarheid natuurlijk! Dat blijft toch het leukst. Lekker combinaties oefenen op elkaar en daarbij werken aan je cardio. Maar circuittraining is ook leuk. Eigenlijk maakt het ook niet zo uit: Weerbaarheidstrainingzodra je bij ARJ binnen loopt dan weet je dat je een goeie training te wachten staat en dat je sowieso gaat zweten.

Wat zou je nog tegen de lezers willen zeggen?

Hahaha ik ben wel uitgepraat joh! Ik kom hier om te trainen, niet om te kletsen. Oh toch misschien 1 ding nog: ik kan me voorstellen dat er veel dames zijn die graag willen beginnen met thaiboksen maar het eng vinden om zomaar zo’n school binnen te stappen. Ik ben er vaak op maandag, dinsdag en donderdag om 20.00 uur dus kom een keertje langs, dan help ik je graag!