Rooster ARJ Trainingen  Facebook   Instagram   Twitter   YouTube

MMA: mixed martial arts in Den Haag


Mixed martial arts, de naam zegt het al, is een combinatie van vechtsporten zoals, judo, Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), boksen, worstelen en kickboksen. Met MMA, maak je niet alleen je lichaam sterker, je werkt ook aan je techniek, conditie, flexibiliteit en weerbaarheid. Onze MMA lessen zijn geschikt voor sporters van alle niveaus, van beginner tot gevorderden.  
Maandag en woensdag van 19:00- 20:00 uur en vrijdag van 19:00 u tot 21:00 uur.

MMA met Mitchell Cadeau

flying arm barARJ is een nieuwe trainer rijker! Vanaf vrijdag 30 juni geeft Mitchell Cadeau iedere vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur de MMA training. Mitchell heeft een paarse band BJJ* en traint nu ongeveer een jaar bij ARJ Trainingen. Mitchell is onze wedstrijdvechters geen onbekende. Voor de mensen die hem niet zo goed kennen stellen we hem graag even voor.

Hoe en waarom ben je zelf begonnen met MMA?
Ik ben een keer overvallen en wist mezelf toen niet te verdedigen. Ik vertelde dit aan mijn kapper, waarop hij zei: ‘Kom met mij MMA trainen, dan leer ik je jezelf verdedigen!’ Het sporten en het leren vechten vond ik gelijk erg leuk. Het heeft veel voor mijn zelfvertrouwen gedaan. Ik ben altijd al erg klein van stuk geweest en destijds ik was echt heel erg mager. Door MMA ben ik gegroeid - in de zin dat ik aankwam in spiermassa én dat ik veel meer zelfvertrouwen heb. Als ik nu overvallen zou worden, zou ik mijn aanvaller in een klem zetten!

Hoe ben je bij ARJ Trainingen terecht gekomen?
Hiervoor trainde ik bij Shaolin Ryu (MMA) en Team de Jager (kickboksen). Ik had al veel grappling en BJJ-partijen gedraaid en een aantal professionele MMA-wedstrijden gevochten in Nederland en België. Toen ik door ARJ benaderd werd met vraag of ik een professionele MMA-partij wilde vechten in China, liet ik deze kans natuurlijk niet aan me voorbijgaan.

ARJ Trainingen begeleidt goed, biedt veel kansen en heeft een kleine hechte groep van leden. Daarom heb ik besloten over te stappen en ook bij ARJ Trainingen te trainen. Inmiddels heb ik voor ARJ Trainingen in China en Rusland gevochten, leuke ervaringen waar ik veel van geleerd heb.

Wat ga je onze leden tijdens de MMA-lessen leren? 
Iedereen die met MMA start, doet dat met een eigen doel. Of dat nou is: jezelf leren verdedigen, leren vechten of gewoon fit worden en plezier hebben, ik hoop dat doel samen met je te bereiken. Mijn lessen zijn voor jong en oud en van de beginnende tot gevorderde sporter.

Jullie lezen het: de MMA les is geschikt voor elk niveau. Dus wil je werken aan jouw zelfvertrouwen? Je mannetje kunnen staan? En sterker en fitter worden? Kom langs op vrijdagavond en doe een keer mee!

 

* Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport waarbij je de tegenstander naar de grond werkt, hier een dominante positie probeert te krijgen en je de ander zo snel mogelijk wil laten aftikken door een klem of wurging aan te zetten. Het idee is dat een kleiner persoon met de juiste technieken zichzelf kan verdedigen tegen iemand die groter en sterker is.