Rooster ARJ Trainingen  Facebook   Instagram   Twitter   YouTube

Word lid

Iedereen is welkom bij ARJ Trainingen. Wij hebben trainingen voor zowel beginners als gevorderden. Wil je lid worden en trainen bij ARJ? Neem contact met ons op voor een proefles of kijk bij onze aanbiedingen. Uiteraard is de eerste les zonder enige verplichtingen en geheel kosteloos.

 

Wat heb je nodig aan sportkleding?

Bij ARJ Trainingen trainen wij binnen op een mat, tijdens de trainingen trekken we geen schoenen aan. Verder heb je slippers nodig, goed zittende sportkleding en een handdoek.


Goede bescherming tijdens de trainingen is essentieel. Met het juiste trainingsmateriaal (bokshandschoenen en scheenbeschermers) kan je nare blessures voorkomen. Tijdens sommige lessen maken wij gebruik van bokshandschoenen en scheenbeschermers, deze kan je in eerste instantie lenen. Op den duur is het de bedoeling dat je je eigen trainingsmateriaal gaat kopen. Deze kan je onder andere ook in de sportschool kopen.

Bokshandschoenen
De keuze hiervoor is afhankelijk van je gewicht en je niveau. Als je net begint, kan je kiezen voor bokshandschoenen van synthetisch leer (PU) gaan. Deze zijn vaak vriendelijk geprijsd en ideaal voor 1-2 keer trainen in de week.

Let ook op de maat. Deze wordt uitgedrukt in oz (ounce), een Britse maateenheid voor bokshandschoenen. Het aantal oz staat voor het gewicht van de handschoenen. Hoe hoger het aantal oz, hoe zwaarder de handschoenen, dus hoe meer demping. Omgerekend staat 1 ounce voor ongeveer 28 gram. 

Scheenbeschermers
Goede scheenbeschermers zijn bij kickboksen heel belangrijk. Scheenbeschermers heb je in verschillende maten en soorten. Zo heb je scheenbeschermers van katoen, synthetisch leer en van echt leer. Voor recreanten zijn katoenen of synthetisch leren scheenbeschermers voldoende.

Bandages
Aanvullend op bokshandschoenen zijn bandages ideaal. Bandages of onderhandschoenen bieden extra versteviging aan de polsen en handen. Andere voordelen: ze verlengen de duurzaamheid van je bokshandschoenen en nemen vocht op.

Gebitsbescherming
Gebitbescherming, ofwel een bitje, heb je in eerste instantie niet nodig. Heb je de wens op den duur te gaan sparren is het verstandig om tijdens het sparren een bitje te dragen. Een bitje werkt als een schokdemper: hij verspreidt de kracht over een groter oppervlak, waardoor de klap minder hard aankomt. Hij verkleint de impact. Gebitsbeschermers komen voorbij in allerlei varianten.